Liderii Coaliției resping o posibilă modificare a datelor pentru prezidenţialele din septembrie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au subliniat că decizia partidelor Coaliției este ca ambele scrutine ale alegerilor prezidențiale să se desfășoare în septembrie, fiind întrebați de jurnaliști cu privire la speculațiile apărute în spațiul public.

FOTO Inquam
FOTO Inquam

„Noi avem o decizie în Coaliţie că alegerile sunt în septembrie, pe 15 şi 29. E o decizie luată. Normal că n-am înaintat documentele în Guvernul României pentru că avem alte alegeri (alegerile europarlamentare şi alegerile locale din 9 iunie – n.r.), dar decizia politică este foarte clară, în septembrie vor fi alegeri prezidenţiale”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat de jurnaliști cu privire la discuțiile pentru modificarea datelor, despre care s-a vehiculat în spațiul public. 

„Nu facem alegeri în funcţie de scorul cuiva”, a mai menționat premierul cu privire la posibilitatea modificării în funcție de rezultatele obținute de partidele guvernării în urma alegerilor din 9 iunie. 

La rândul său, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a negat existența unor discuții Coaliție pentru modificarea datelor. „Discuţia în Coaliţie şi decizia a fost ca alegerile prezidenţiale să fie pe 15 septembrie primul tur, 29 septembrie cel de-al doilea. Nu am avut niciun fel de analize sau dezbatere în acest sens, motiv pentru care Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea acestei date pentru alegerile prezidenţiale”, a precizat Ciucă.

Cu privire la posibilitatea negocierii pentru preşedintele Iohannis a unei poziţii la nivel european, șeful liberalilor a susținut că nu există o legătură între procesul electoral și activitatea șefului de stat. 

„Nu cred că trebuie să ne raportăm la ceea ce va face domnul preşedinte Iohannis, nu este nicio legătură între ceea ce urmează să facă domnia sa şi ceea ce se întâmplă în procesul electoral”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Perspectiva PNL pentru alegerile prezidențiale: „candidat propriu”

„Perspectiva, din punctul nostru de vedere, este aceea de a avea fiecare partid propriul candidat. Se lucrează la profilul liderului Partidului Naţional Liberal, toate acele panouri au fost concepute pentru a susţine candidaţii noştri la alegerile europarlamentare şi venim cu argumentele pe care noi le-am folosit de fiecare dată în sensul realizărilor pe care Partidul Naţional Liberal le-a reuşit din momentul în care am preluat guvernarea”, a mai explicat Ciucă cu privire la candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale.

Precizările vin în contextul în care fostul premier Nicolae Ciucă, președintele PNL, e în centrul unei campanii de comunicare desfășurată de formațiunea politică pentru a-l prezenta drept candidat la alegerile prezidențiale din toamnă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite